Kukuřičné knedlíky s mletým masem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Pečivo nakrájíme na malé kostičky a vložíme do mísy. Z kukuřičné krupice a 3 dl vody uvaříme řídkou kaši, přilijeme ji k pečivu a za občasného míchání necháme vychladnout. Přidáme vejce, smetanu a mleté maso a dobře vše promícháme. Na závěr vmícháme fazole, kukuřici, chilli papričku a petržel, těsto podle chuti osolíme, naplníme do vymazaných a vysypaných vhodných hrnečků a každý zakryjeme potravinářskou fólií.

Do hrnce nalijeme asi 5 cm vysokou vrstvu vody a když se začne vařit, vložíme do hrnce naplněné hrnečky. Zakryjeme ho poklicí a při mírnější teplotě vaříme asi 20 minut.

Uvařené knedlíky opatrně vyklepneme z hrnečků, nakrájíme a podáváme například se studenou omáčkou připravenou z oloupaného avokáda rozmixovaného se zakysanou smetanou, citronovou nebo limetkovou štávou a ochucenou solí a čerstvým koriandrem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...