KOREJSKÝ BURGER S KIMČI

Seznam surovin

Burger:

Korejská BBQ omáčka:

Česneková majonéza:

K podávání:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Připravte maso: do mísy vsypte mleté maso, přidejte prolisované stroužky česneku, najemno nastrouhaný zázvor, sójovou omáčku, sezamový olej a drcený pepř a důkladně prohněťte.

2. Pusťte se do omáčky. Do rendlíku dejte všechny suroviny: sójovou omáčku, cukr, ocet, prolisovaný česnek, sezamový olej, nastrouhaný zázvor, chilli vločky, med, pepř i škrob a za stálého šlehání pomalu zahřívejte. Jakmile se všechny suroviny spojí a škrob je zcela rozmíchaný, stačí už jen občas promíchat. Vařte asi 10 minut, dokud omáčka nezhoustne. Stáhněte ji z plotny a nechte zchladnout.

3. Majonézu smíchejte s prolisovaným česnekem a nasekanou cibulkou. Podle chuti dolaďte chilli vločkami. Můžete ji i trochu přisolit, počítejte ale s tím, že do burgeru přijde ještě korejská omáčka a kimči – a ty budou slané dost.

4. Maso rozdělte na 4 díly a vytvarujte z něj burgery o něco větší než housky. Potřete je olejem a z obou stran ogrilujte. Bulky rozkrojte a nasucho je opečte. Pak všechny spodní části pomažte ochucenou majonézou, posaďte na ně maso, potřete ho omáčkou (nebo můžete všechny masové placky v omáčce obalit), na ni dejte kimči a podle chuti koriandr a chilli papričky. Přiklopte vrchní částí housky a podávejte.

Recept na Baechu kimči najdete zde

Poznámka k receptu

Jedinečnou chuť burgeru dodává sladce pikantní korejská BBQ omáčka a naložené kimči. Pokud použijete běžné mleté hovězí, hodí se burger trochu doladit podle receptu. Jestli si ale necháte maso speciálně umlít třeba z hovězího krku, nechte ho čisté, ať si užijete jeho chuť

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...