Tyrolský špekový knedlík

Seznam surovin

Na knedlíčky:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Pečivo nakrájíme na kostky a zvolna ho opečeme dozlatova v hluboké pánvi na rozehřátém oleji. Přidáme na kostičky nakrájený špek nebo slaninu, krátce opečeme a směs přesypeme do mísy.

Když částečně zchladne, přidáme vejce, mléko, petržel, sůl a mouku, promícháme a těsto necháme asi 10 minut odpočinout. Pak z něj vytvarujeme v dlaních čtyři větší kulaté knedlíky, vložíme je do kastrolu s vroucí osolenou vodou a zvolna vaříme asi 15 minut. Kořenovou zeleninu nakrájíme na kostičky a povaříme v hovězím vývaru doměkka.

Hotové knedlíky vyjmeme z vody, rozdělíme do čtyř talířů, zalijeme je vývarem s kostičkami povařené zeleniny, posypeme petrželkou a ihned podáváme.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...