Pizza knedlíky s boloňskou směsí

Seznam surovin

Na omáčku:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V míse smícháme mouku s parmazánem a solí, přilijeme vlažnou vodu, ve které jsme rozmíchali droždí a cukr a vypracujeme vláčné těsto. Na závěr do něj zapracujeme olej s bazalkou a necháme ho vykynout na teplém místě.

V hluboké pánvi rozpustíme máslo s olejem, přidáme na kostičky nakrájenou oloupanou mrkev a cibuli a mícháme, dokud nezačne cibule lehce zlátnout. Přidáme maso, dobře ho rozmícháme, aby se neutvořily hrudky, a zvolna dusíme. Směs osolíme, opepříme, zalijeme vínem a zvolna dusíme, dokud se víno neodpaří. Vmícháme rajčata a oregano a omáčku dusíme pod pokličkou asi hodinu do zhoustnutí.

Z vykynutého těsta vykrajujeme lžící větší noky, které v rukou zakulatíme, vložíme do vroucí osolené vody a vaříme asi 5 minut. Po odkapání je přeložíme na vymazaný plech a v troubě vyhřáté na 180 °C je upečeme dozlatova.

Hotovou omáčku dochutíme solí, rozdělíme na talíře, doplníme pečenými knedlíčky a podáváme.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...