Čínské vepřové knedlíčky

Seznam surovin

Na náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Z uvedených přísad připravíme klasické kynuté těsto, které necháme na teplém místě asi 45 minut vykynout.

Mezitím na pánvi s olej orestujeme zázvor a drobně nakrájené cibulky. Přidáme kukuřičnou moučku smíchanou s vodou, obě omáčky, cukr, sherry a jemně nakrájené vepřové maso, mícháme do zhoustnutí a necháme vychladnout.

Vykynuté těsto prohněteme na pomoučeném válu a rozdělíme na 48 kousků. Vytvarujeme z nich kuličky a rozmáčkneme je do placiček. Na každou dáme lžičku masové náplně, okraje těsta zvedneme nahoru a nad náplní k sobě přitiskneme.

Knedlíčky rozdělíme na několik várek a každou naskládáme na pařáček nad hrncem s vroucí vodou ve vzdálenosti asi 3 cm od sebe, zakryjeme pokličkou a vaříme v páře asi 10 minut, dokud nejsou knedlíčky na dotek suché. Podáváme je s různými asijskými omáčkami a restovanými zeleninovými nudličkami.

Hodnocení: 1,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 1

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...