Jarní závitky s bambusovými výhonky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Rýžový papír namočíme do teplé vody, aby změknul. Sušené houby dáme do misky a přelejeme rovněž teplou vodou. Otevřeme konzervu s bambusovými výhonky a necháme je na sítku odkapat. Mezitím nasekáme cibuli na dlouhé proužky. Pak nakrájíme zelí a nadrobno i kuřecí prsa.

Na pánvi rozehřejeme dvě polévkové lžíce oleje, na kterých opečeme kuřecí maso. Hotové kuřecí kousky odebereme a uschováme do misky. Na stejném oleji orestujeme cibuli, čínské zelí, houby a bambusové výhonky. Celou směs pak pokropíme trochu rýžového vína a zahustíme solamylem a sojovou omáčkou. Nakonec přidáme odložené kuřecí maso a dusíme, dokud se tekutina nevyvaří.

Na závěr připravujeme plněné rolky: Do spodní třetiny papíru dáme polévkovou lžíci směsi. Náplň překryjeme papírem a stočíme napolovic. Nakonec přehneme pravý i levý okraj papíru a dovineme závitek a ž dokonce. Hotové závitky smažíme na arašídovém oleji 4 minuty (dostanetev bio obchodech). Podáváme je se zbytkem sojové omáčky, ale dobré jsou i s chilli omáčkou.

Hodnocení: 3,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 3

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...