Houby na smetaně

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Očištěné houby nakrájíme na větší kousky (menší ponecháme vcelku), opečeme je na rozehřátém oleji a necháme dusit, dokud nejsou houby měkké.

Mezitím na rozehřátém másle osmažíme dorůžova drobně nakrájenou cibuli, zaprášíme ji moukou, krátce za stálého míchání osmažíme, zalijeme mlékem, rozmícháme a povaříme asi 10 minut (stále mícháme a hlídáme, aby se omáčka nepřipálila). Pak přidáme kostku vývaru a kmín a povaříme.

Po 5 minutách přidáme podušené houby, vmícháme smetanu, osolíme a ještě 5 minut povaříme. Houby na smetaně podáváme s knedlíky nebo vařenými těstovinami. Vynikající jsou také s rohlíky, které si můžeme do smetanové omáčky rozlámat.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...