Zapékané brambory na smetaně

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Dobře omyté brambory oloupeme a nakrájíme nebo nastrouháme na tenké plátky. Troubu předehřejeme na 200 °C. V malém kastrůlku rozpustíme máslo a vymastíme jím mělkou žáruvzdornou zapékací formu. Formu šupinovitě vyložíme plátky brambor.

Prohřejeme smetanu, přidáme prolisované stroužky česneku, osolíme, opepříme a okořeníme nastrouhaným muškátovým oříškem. Necháme přejít varem.

Brambory zalijeme ochucenou smetanou, formu zasuneme do trouby na spodní rošt a zapékáme 45 minut (dobu zapékání lze zkrátit na 25 minut, pokud použijeme předvařené brambory).

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...