Zapečené brambory na egyptský způsob

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Oloupané brambory pokrájejte na tenké plátky, cibuli na tenká kolečka a poskládejte je ve vrstvách střídavě s mletým masem rozmíchaným s trochou vody do vymaštěného pekáčku. Každou vrstvu osolte a opepřete, směs zalijte rajčatovým protlakem rozmíchaným s dávkou vody tak, aby byla potopena. Pokapte ji olejem a pečte nejprve pod druhou částí pekáčku nebo pod alobalem v mírně vyhřáté troubě.

Asi za čtyřicet minut vrchní pekáček (alobal) sejměte a dopečte do změknutí brambor. V hotovém pokrmu má být veškerá tekutina odpařená.

Podávejte se zeleninovým salátem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...