Pečené plněné brambory

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Brambory důkladně omyjeme kartáčkem a uvaříme je ve vodě tak, aby zůstaly pevné. Necháme je částečně zchladnout, pak z každé odřízneme asi třetinu a ze zbylých dvou třetin opatrně ostrou lžičkou nebo kulatým vypichovačem vydlabeme větší část dužniny. Pokrájíme ji na kostičky a vložíme do mísy. Odříznuté vršky brambor oloupeme, nakrájíme a přidáme do mísy.

Oloupanou a jemně nakrájenou cibuli zesklovatíme na rozehřátém oleji, přidáme na kousky nakrájená rajčata a na kostičky nakrájený špek a vše krátce orestujeme. Směs přidáme k bramborám, promícháme a podle chuti osolíme a opepříme.

Touto směsí naplníme vydlabané brambory, vložíme je do zapékací mísy, poklademe nakrájeným sýrem a pečeme dozlatova asi 20 minut v troubě vyhřáté na 200 °C. Před podáváním ozdobíme každou bramboru saturejkou nebo tymiánem.

Poznámka k receptu

K horkým bramborám výborně chutnají různé studené omáčky, které můžete koupit hotové.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...