KOPROVKA S BRAMBOREM A VEJCI

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Alespoň 1 hodinu před začátkem va- ření vyndejte z lednice vejce, aby získala pokojovou teplotu. Do hrnce vlijte 1,5 litru vody, přidejte libeček, kmín a osolte. Přiveďte k varu, pak plamen ztlumte a nechte táhnout.

2. Cibuli nakrájejte nadrobno, v hrnci nebo v hlubší pánvi rozpalte máslo a opečte ji. Zaprašte moukou a restujte, než získáte světlou jíšku. Zalijte asi 500ml libečkového vývaru, pořádně promíchejte a nechte provařit. Do zbylého vývaru dejte vydrhnuté nebo oloupané brambory a vařte je 10 minut. V dalším hrnci přiveďte k varu osolenou vodu a vložte do ní vejce, vařte 8–10 minut, podle toho, jak pevný žloutek máte rádi.

3. Základ omáčky rozmixujte dohladka, vmíchejte zakysanou smetanu, nasekaný kopr a dolaďte ji cukrem a solí. Nechte prohřát, ale déle nevařte. Podávejte s bramborami a vejcem.

Poznámka k receptu

Základ téhle speciální koprovky tvoří vývar z libečku. Díky němu má omáčka výraznou chuť i bez použití masa.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...