Knedlíkové smaženky

Seznam surovin

Na obalení:

Na omáčku:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Rukolu omyjeme a necháme odkapat. Slaninu nakrájíme na nudličky, vložíme je do rozehřáté pánve a necháme trochu pustit tuk. Přidáme cibuli a mícháme, dokud cibule nezesklovatí. Přidáme nakrájenou rukolu a krátce promícháme. Pak přidáme česnek utřený se solí, opepříme a mícháme, dokud se neodpaří všechna tekutina.

Knedlíky nakrájíme na plátky, na polovinu z nich rozdělíme připravenou směs, zakryjeme je zbylými plátky a lehce k sobě přitiskneme. Naplněné plátky knedlíků obalíme postupně v mouce, pak v rozšlehaných vejcích a ve strouhance a usmažíme je v dostatečném množství rozehřátého oleje z obou stran dozlatova.

V misce smícháme majonézu se zakysanou smetanou, protlakem a hořčicí, omáčku osolíme a vmícháme do ní cukr, citronovou kůru a očištěnou, najemnou nakrájenou papriku a cibulku. Usmažené knedlíky rozdělíme na talíře a doplníme je připravenou studenou omáčkou.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...