Italský bramborák

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

700 g studených uvařených brambor nastrouháme do mísy, zbytek nakrájíme na tenké plátky a necháme stranou. Do mísy s nastrouhanými brambory přidáme mouku, olivový olej, nakrájená sušená rajčata, osolíme a promícháme.

Rozehřátou pánev vytřeme olejem, rozetřeme na ni část těsta a vmáčkneme do něj několik plátků mozzarelly a brambor a kousky artyčoků. Když je spodní okraj bramboráku opečený, opatrně ho otočíme, podlijeme trochou oleje a zvolna dopečeme i z druhé strany dozlatova (mozzarella bude po otočení chvilku prskat, ale po dopečení bude hezky křupavá.)

Stejným způsobem upečeme bramboráky i ze zbylého těsta. Pokud chceme, aby zůstala mozzarella měkká a pouze se roztekla, přidáme ji na bramborák až po jeho otočení.

Hotové bramboráky před podáváním doplníme lístky bazalky a půlkami čerstvých rajčátek.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...