Indické brambory

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Cizrnu namočíme alespoň na 4 hodiny do studené vody a pak ji uvaříme doměkka.

Brambory důkladně opereme, překrájíme na půlky a uvaříme ve vodě tak, aby zůstaly ještě tuhé. Slijeme je a necháme odkapat.

V kastrolu zahřejeme olej a brambory na něm opečeme. Přidáme skořici, hřebíčky a kardamom, zalijeme kokosovým mlékem rozmíchaným s 2,5 dl vody, osolíme a přivedeme k varu. Pak přidáme na tenké plátky nakrájený česnek a zázvor, na kousky nakrájenou papriku a chilli papričku a zvolna dále dusíme doměkka, dokud se mléko téměř nevyvaří a brambory jsou pouze potažené jemnou sklovitou emulzí. Na závěr přimícháme uvařenou cizrnu a podle potřeby směs přisolíme.

Rozdělíme ji na talíře, doplníme lístky koriandru a ihned podáváme.

Poznámka k receptu

Přípravu výrazně zkrátíte a také si ušetříte práci, když použijete cizrnu z konzervy, kterou stačí jen slít a propláchnout vodou.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...