Halušky s brynzou a slaninou

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Oloupané brambory nastrouháme do mísy, přisypeme mouku, přidáme vejce a lžičku soli a vypracujeme husté těsto, které necháme chvilku odstát.

Do většího hrnce dáme vařit vodu a osolíme ji. Čtvrtinu těsta dáme na prkénko a namočeným nožem z něj do vařící se vody odkrajujeme malé nočky. Když vyplavou na hladinu, necháme je zvolna vařit asi 5 minut a pak je vybereme sítem, pod tekoucí studenou vodou zchladíme a necháme odkapat. Stejným způsobem uvaříme i zbylé tři díly těsta a po druhé dávce vodu v hrnci vyměníme.

Slaninu a oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky, vložíme do menší pánve a zvolna vyškvaříme a opečeme. Tuk slijeme do kastrolu a slaninu s cibulkou necháme odkapat.

Uvařené halušky nahřejeme v pařáčku, přidáme je do kastrolu s tukem ze slaniny a opatrně promícháme a prohřejeme. Pak přidáme rozdrobenou bryndzu a opatrně mícháme, dokud se nerozpustí.

Halušky rozdělíme na talíře, doplníme je slaninou s cibulkou a posypeme pažitkou.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...