Gratinované brambory s hříbky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Brambory oloupejte a nakrájejte na slabá kolečka. hříbky očistěte a nakrájejte na plátky. Sýr nastrouhejte a petržel nasekejte. Zapékací mísu vytřete podrcenými stroužky česneku a silnou vrstvou másla. na dno naskládejte vrstvu brambor a vrstvu hříbků. Zasypejte strouhaným sýrem a petrželí. pokračujte ve vrstvení a skončete vrstvou brambor. Vše zalijte smetanou rozmíchanou se špetkou soli a pepře a navrch dejte zbytek másla. Vložte do trouby a při 180 °c pečte asi 90 minut.

2. nechte 10 minut odpočinout a pak rozdělte na porce.

Poznámka k receptu

Žádnému houbaři letos nezbudou hříbky na sušení. všechny úlovky totiž poputují do těchto zapečených brambor, kterým nelze odolat.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...