Domácí hranolky s guacamole

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Brambory vydrhněte kartáčkem a podélně rozkrájejte na hranolky. Rozložte je na plech vyložený pečicím papírem, osolte, opepřete a zakápněte olejem. Pečte v troubě předehřáté na 200 °C 30–40 minut, podle velikosti hranolků.

2. Mezitím přiveďte v rendlíku k varu osolenou vodu a vsypte do ní kukuřici. Pár minut ji povařte, sceďte a nechte zchladnout. Avokádo rozpulte, odstraňte pecku a lžící vyjměte dužinu. Dejte ji do misky, přidejte olivový olej, limetovou šťávu, prolisovaný česnek, sůl a rozmačkejte vidličkou téměř dohladka. Cibuli nakrájejte nadrobno, papriku na malé kostičky. Vsypte je k avokádu, přidejte scezené fazole, kukuřici a podle chuti opepřete. Promíchejte a podávejte s hranolky

Poznámka k receptu

Vylepšete guacamole další zeleninou a udělejte z něj doprovod k pečeným bramborám. Pokud máte rádi rozmanitost, přidejte k bramborám i batáty nebo kořenovou zeleninu.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...