Brambory v koprové omáčce

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Vývar přivedeme k varu a přidáme oloupané, na čtvrtky nakrájené brambory. Brambory uvaříme do poloměkka, scedíme je a vývar opět přivedeme k varu. Na pánvi rozpustíme máslo, zaprášíme moukou, připravíme světlou jíšku a necháme ji vychladnout. Vývar zahustíme zchladlou jíškou, prošleháme, 10 minut převaříme, zjemníme smetanou a do omáčky vrátíme brambory. Přidáme jemně nakrájený kopr a brambory dovaříme doměkka.

V menším kastrolu přivedeme k varu 1 l osolené vody s octem. Teplotu snížíme a vodu udržujeme horkou, nesmí se však již vařit. Vejce vyklepneme do naběračky a opatrně vlijeme do horké vody. Vidličkou přetáhneme bílek přes žloutek a vejce vaříme 6 minut. Takto připravíme všechna zastřená vejce.

Omáčku s bramborami dochutíme citronovou šťávou, rozdělíme na talíře a doplníme zastřenými vejci.

Poznámka k receptu

Místo zastřených vajec můžete použít i vejce vařená natvrdo nebo volská oka.

Hodnocení: 4,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 4

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...