Brambory se salámem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Brambory oloupeme, nastrouháme na tenké plátky, vložíme je do vroucí osolené vody a povaříme 3 - 4 minuty. Pak bramborové plátky slijeme a necháme odkapat.

Cibuli oloupeme, nasekáme najemno a necháme ji zesklovatět na rozehřátém oleji. Přidáme povařené plátky brambor, opatrně promícháme a odstavíme z ohně.

Smetanu smícháme s nastrouhaným sýrem, osolíme, opepříme a okořeníme muškátovým oříškem.

Do olejem vymazané nákypové formy nebo pekáčku rozložíme asi dvoucentimetrovou vrstvu brambor a rozložíme na ni plátky salámu. Zalijeme je smetanovou směsí, přidáme další vrstvu brambor a salámu, opět zalijeme smetanou a vše zakončíme vrstvou brambor, které přelijeme zbytkem smetany. Formu vložíme do trouby vyhřáté na 150 °C a brambory zapečeme dozlatova.

Hotový pokrm nakrájíme ostrým nožem na porce a podáváme se zeleninovým salátem.

Poznámka k receptu

Místo salámu můžete skvěle využít mladou cuketu nakrájenou na tenké plátky. Pokrm pak bude i lehčí do žaludku.

Hodnocení: 4,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 4

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...