Brambory na loupačku I

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Brambory dobře omyjeme, vložíme je do hrnce s osolenou vodou, přidáme petrželovou nebo celerovou nať a brambory uvaříme doměkka (vidličkou průběžně zkoušíme, zda jsou již brambory uvařené, nesmí se rozvařit).

Brambory scedíme, necháme chvíli stát v odkrytém hrnci, aby unikla pára, a pak je zakryjeme pokličkou a necháme chvilku dojít. Mezitím zředíme tvaroh troškou mléka, osolíme ho a dobře rozmícháme.

Hotové brambory rozdělíme na talíře a podáváme je s utřeným tvarohem a čerstvým máslem na omaštění.

Poznámka k receptu

Tvaroh ještě můžete vylepšit přidáním čerstvých bylinek (pažitky, petrželky apod.). I bez tvarohu jsou ale brambory vynikající, jen s máslem, doplněné sklenicí vychlazeného podmáslí nebo mléka.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...