Bramborový závin s kapustou

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Mouku zpracujeme s tvarohem, změklým máslem, solí a polovinou 1 rozšlehaného vejce na hladké těsto. Zabalíme je do fólie a necháme při pokojové teplotě odpočinout.

Smetanu s plátky česneku prohřejeme, osolíme a opepříme. Brambory nakrájíme na plátky. Kapustu očistíme, zbavíme silných stvolů a nakrájíme na nudličky. Brambory s kapustou promícháme se smetanou a za stálého míchání vaříme, dokud se neodvaří téměř všechna tekutina a směs nezhoustne. Odstavíme ji, necháme zchladnout a vmícháme 1 vejce.

Připravené těsto rozválíme na tenkou placku do tvaru obdélníku. Na střed rozložíme náplň, okraje potřeme zbylou půlkou rozšlehaného vejce, stočíme, přendáme na plech vyložený papírem na pečení a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C, dokud nezačne závin zlátnout. Teplotu snížíme a pečeme dalších 20 minut. Hotový závin necháme 10 minut odpočinout, nakrájíme jej na porce a posypeme pažitkou.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...