Bramborový koláč s rajčaty a mozzarellou

Seznam surovin

Na oblohu:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Uvařené oloupané brambory nastrouháme na jemném struhadle do mísy a smícháme je se solí a vejcem. Přidáme mouku smíchanou s jedlou sodou a změklou Heru a vypracujeme hladké těsto, které se nesmí lepit.

Těsto přeložíme na pomoučený vál a rozdělíme ho na dvě poloviny. Každou rozválíme na placku, přeneseme je do dvou vymazaných a vysypaných kulatých koláčových forem a okraje zvedneme.

Povrch každého koláče obložíme na kolečka nakrájenými rajčaty, na plátky nakrájenou mozzarellou a olivami a posypeme bazalkou. Náplň pokapeme olivovým olejem a trochu osolíme. Koláče vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 25 minut dozlatova.

Poznámka k receptu

Koláče podávejte teplé, vlažné nebo i studené. Pokaždé jsou dobré.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...