Bramborový guláš

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Brambory nakrájíme na kostky a necháme stát zalité vodou, aby nezhnědly.

V kastrolu rozpálíme tři čtvrtiny sádla nebo oleje, přidáme oloupanou a drobně nakájenou cibuli a mícháme, dokud nezačne hnědnout. Přimícháme papriku, kmín a pepř, přidáme slité brambory a plátky česneku, osolíme, zalijeme do poloviny horkou vodou a dusíme pod pokličkou.

Když jsou brambory z poloviny uvařené, přilijeme mouku rozmíchanou v troše vody a mícháme, dokud guláš nezhoustne. Podle potřeby přilijeme vodu a dále zvolna vaříme bez pokličky, dokud nejsou brambory měkké.

Mezitím nakrájíme vuřty na plátky a zprudka je opečeme na zbylém tuku z obou stran. Tuk slijeme, vuřty přidáme do guláše, dochutíme ho majoránkou a ještě krátce povaříme.

Poznámka k receptu

Posypte každou porci guláše nasekanou petrželkou a pro ty, kdo mají velký hlad, ho doplňte krajíci čerstvého chleba.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...