Bramborové suflé se sýrem

Seznam surovin

Na omáčku:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V míse vyšleháme žloutky, přidáme nastrouhaný sýr, oloupané a nastrouhané brambory, mouku, jogurt a nasekanou petrželku. Směs osolíme a nakonec do ní vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků. Čtyři vhodné kulaté formičky vytřeme olejem a vysypeme moukou. Naplníme je do tří čtvrtin připravenou směsí, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme 25 minut.

Mezitím připravíme omáčku. Očištěné a na plátky nakrájené žampiony a karotku orestujeme na olivovém oleji. Přilijeme 4 dl vody, přidáme oloupanou a na plátky nakrájenou bramboru a pomalu vaříme doměkka. Pak omáčku přelijeme do mixéru, přidáme trochu řeřichy a brynzu a vše rozmixujeme na hladký krém, který dochutíme solí a pepřem.

Upečené suflé vyjmeme z trouby, necháme 2 minuty odpočinout. Omáčku rozdělíme na talíře, opatrně na ně z formiček vyklopíme horké suflé a ihned podáváme.

Poznámka k receptu

Aby bylo suflé hezky nadýchané, měly by být bílky dobře našlehané. Použijte bílky pokojové teploty a šlehejte je v kovové míse, až zvětší svůj objem asi sedmkrát. Pak vmíchejte jednu lžíci sněhu do těsta a po částech opatrně přimíchejte zbytek sněhu.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...