Bramborové špízy

Seznam surovin

Na salsu:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Nejprve připravíme salsu. Očištěné papriky a oloupanou cibuli nakrájíme na jemné kostičky. Rajče spaříme vroucí vodou, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli zesklovatíme v kastrůlku na oleji. Přidáme papriky a plátky česneku a orestujeme. Přidáme protlak, osolíme a podusíme doměkka. Pak přimícháme rajče a pažitku, salsu necháme už jen přejít varem, dochutíme ji šťávou z limetky a necháme vychladnout.

Brambory důkladně omyjeme (neloupeme je) a nakrájíme na půlky. Vložíme je do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a uvaříme je do poloměkka. Pak vodu slijeme a brambory necháme vychladnout. Klasy kukuřice oloupeme, omyjeme a každý nakrájíme na 6 silnějších plátků. Cuketu omyjeme a nakrájíme na 12 dílků.

Předvařené půlky brambor zprudka opečeme v pánvi na oleji a osolíme je. Každý plátek kukuřice obalíme proužkem slaniny a napícháme je střídavě s brambory a cuketou na špízy. Rozložíme je na plech, posypeme nivou a pečeme v troubě vyhřáté na 170° C, dokud není zelenina měkká. Špízy rozdělíme na talíře a podáváme se salsou.

Hodnocení: 2,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 2

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...