Bramborové špalíčky se žampiony

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Oloupané brambory nastrouháme najemno, prsty zlehka promícháme s moukou, přidáme rozmíchané vejce se žloutkem, rozpuštěné máslo a sůl a rychle zpracujeme na těsto. Těsto rozdělíme na poloviny a z každé vyvalíme váleček silný jako palec. Nožem váleček nakrájíme na špalíčky silné asi 3 cm.

Špalíčky vaříme v osolené vroucí vodě, dokud nevyplavou. Hotové vyjmeme cedníkem a krátce je ponoříme do ledové vody. Necháme je na sítu odkapat, pokapeme rozehřátým máslem a promícháme, aby se neslepily.

Na rozpáleném oleji orestujeme nakrájené žampiony, osolíme je, přidáme na plátky nakrájené stroužky česneku a natrhanou rukolu. Když listy rukoly změknou, přilijeme smetanu a tekutinu odvaříme na polovinu. Do omáčky vložíme špalíčky, prohřejeme a dochutíme solí a pepřem. Hotový pokrm rozdělíme na talíře a posypeme parmazánem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...