Bramborové bochánky po indicku

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Brambory oloupejte, nakrájejte na malé kostičky a uvařte v osolené vodě doměkka.

Cibuli nakrájejte najemno, vymačkejte z ní šťávu a cibuli dejte do misky. Přimíchejte k ní koření a špetku soli. Smíchejte 2 lžičky citronové šťávy s kořeněnou směsí, přidejte nasekanou koriandrovou nebo petrželkovou nať (několik snítek si nechte na ozdobu).

Slijte uvařené brambory, přidejte k cibulové směsi a rozmačkejte. Z hmoty vytvarujte bochánky a usmažte je z obou stran na rozpáleném oleji. Přendejte je na ubrousek, aby odsál přebytečný tuk.

Ozdobte je zelenou natí a podávejte teplé nebo studené se zeleninovým salátem nebo s čatní.

Poznámka k receptu

Použitá směs koření garam masala je vhodná pro přípravu masitých pokrmů, ale i do luštěninových jídel.

Hodnocení: 3,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 3

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...