Bramboráky se syrečky

Seznam surovin

Na pesto:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Rukolu na pesto přebereme a nasypeme do vařící se osolené vody. Vyjmeme ji, propláchneme studenou vodou a necháme odkapat. V hmoždíři utřeme česnek se solí, přidáme pinie a vše
utřeme na pastu. Přimícháme olej, směs nalijeme do mísy, přidáme jemně nakrájenou rukolu, podle chuti přisolíme a necháme stát.

Brambory nastrouháme, propláchneme důkladně studenou vodou a necháme odkapat. Nasypeme je do mísy, přidáme vejce, mouku, pepř a česnek utřený se solí a promícháme. Pokud je těsto příliš tuhé, přidáme několik lžic mléka. Rukolu očistíme, důkladně propláchneme a necháme odkapat.

Šunku nakrájíme na jemné proužky, opečeme je spolu s rukolou zlehka na oleji, necháme zchladnout a pak vmícháme do těsta. Syrečky rozkrojíme naplocho na poloviny. V pánvi nahřejeme tenkou vrstvu oleje, nalijeme do ní naběračkou malá kolečka těsta, na střed každého položíme půlku syrečku a zakryjeme ho lžící těsta. Když začnou bramboráky po okrajích zlátnout, oparně je otočíme a dopečeme. Podle potřeby přidáme do pánve trochu oleje. Takto pokračujeme, až vypotřebujeme všechno těsto i syrečky.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...