Brambory na paprice s kuřecími plátky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Cibuli také oloupeme, nakrájíme najemno a osmahneme ji za stálého míchání na rozehřátém tuku, až zesklovatí. Zaprášíme ji mletou paprikou, opepříme, osolíme, přidáme plátky brambor, vše podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou, až se všechna voda vydusí a brambory jsou téměř měkké.

Hladkou mouku rozmícháme ve smetaně, nalijeme ji na měkké brambory a ještě krátce povaříme a podle chuti dosolíme.

Kuřecí řízky lehce naklepeme (nejlépe přes mikrotenovou fólii nebo jen hranou ruky), osolíme je, lehce opepříme a opečeme z obou stran na oleji. Rozdělíme je na talíře, obložíme horkými brambory a ihned podáváme.

Poznámka k receptu

Brambory na paprice jsou vynikající i samotné bez masa, případně doplněné pečivem, jako velmi lehká večeře. Pokud nechcete, aby se vám brambory rozvařily, vyberte varný typ A, který bývá v obchodech označený zeleným pruhem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...