Bramborové závitky se šunkovou klobáskou

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Brambory nastrouháme na vál, přidáme 3/4 rozšlehaného vejce, posypeme moukou se solí, práškem do pečiva a škrobem a rychle vypracujeme těsto.

Šunkové nebo drůbeží klobásky nakrájíme na kousky dlouhé asi 8 cm a každý z obou stran nakrojíme ostrým nožem do kříže (podobně, jako buřty před opékáním).

Připravené těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát silný asi 2 cm a nakrájíme ho rádýlkem nebo nožem na obdélníky o rozměrech asi 6 x 12 cm. Na každý položíme klobásku, těsto stočíme a závitky přeložíme na plech vyložený papírem na pečení. Potřeme je máslem a dáme péct do trouby vyhřáté na 160 °C.

V pánvi na oleji zesklovatíme nadrobno nakrájenou oloupanou cibuli s česnekem. Přidáme kari, kurkumu a pepř, vmícháme oprané listy špenátu, necháme je jen zavadnout a osolíme.

Když těsto v troubě nabude a začne se zabarvovat dozlatova, potřeme závitky zbylým rozšlehaným vejcem, posypeme je strouhaným parmazánem, zvýšíme teplotu trouby na 180 °C a závitky dopečeme dozlatova.

Hotové závitky rozdělíme na talíře a doplníme je studeným nebo lehce nahřátým jogurtem, který překryjeme ochuceným špenátem. Nebo jogurt se špenátem podáváme zvlášť v misce a každý si je postupně může doplňovat na svůj talíř.

Poznámka k receptu

Bramborové těsto na obalení zpracovávejte co nejkratší dobu, jinak začne řídnout. Pak byste do něj museli přidávat další mouku a těsto bude po uvaření tuhé.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...