Zeleninový nákyp

Seznam surovin

  • máslo (na vymazání a zapečení)
  • sýr 2 hrnky (nastrouhaný, například směsi čedaru a parmazánu)
  • cuketa 2 kusy (středně velká nastrouhaná)
  • česnek 2 stroužky (rozdrcený)
  • majoránka (sušená nebo oregano na dochucení)
  • vejce 2 kusy
  • strouhanka 1 hrnek
  • rajčata 5 kusů (pevná nakrájená na plátky)
  • sůl
  • pepř
Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Zapékací formu vymažte máslem. V míse promíchejte nastrouhaný sýr a cukety. Směs osolte, okořeňte, vlijte do ní lehce prošlehaná vejce a vmíchejte polovinu strouhanky.

2. Vlijte do zapékací formy, povrch uhlaďte, posypte zbylou strouhankou a navrch rozložte na plátky nakrájená rajčata. Lehce je osolte a opepřete a poklaďte kousky másla.

3. Pečte zakryté v troubě předehřáté na 190°C asi 25 minut, pak alobal odstraňte a nákyp krátce do zlatova dopečte.

Poznámka k receptu

Jednoduchý způsob, jak lahodně zlikvidovat přebytek úrody cuket. Pro větší sytost můžete do směsi přidat nastrouhanou bramboru.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...