Zastřená vejce s bramborami v koprové omáčce

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V kastrolu rozehřejeme máslo, zasypeme ho moukou a za stálého míchání připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji studeným vývarem a rychle rozšleháme metličkou dohladka. Za stálého míchání přivedeme k varu, teplotu zmírníme a necháme zvolna provářet.

Brambory oloupeme, překrájíme, krátce povaříme v osolené vodě a slijeme.

V jiném kastrolu přivedeme k varu asi litr vody, přidáme dvě lžičky soli a 4 lžíce octa. Vařečkou roztočíme opatrně vařící se vodu okolo stěn kastrolu a do vytvořeného víru vyklepneme jedno vejce, které se tím rychle uzavře do kulatého tvaru. Povaříme ho asi 5 minut, vyjmeme plochou podběračkou a necháme odkapat. Stejným způsobem uvaříme i zbylá vejce.

Do vařící se omáčky přimícháme 2 lžíce octa, sůl a lžíci cukru a ještě ji necháme asi 10 minut provařit. Pak přilijeme smetanu, přidáme nakrájený kopr a necháme přejít varem. Přidáme brambory a zastřená vejce a zvolna dále vaříme, dokud brambory nezměknou. Podáváme ihned.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...