Trešeník

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Kyselé zelí nakrájíme nadrobno a promícháme na válu s moukou, práškem do pečiva a trochou soli. Přidáme polovinu mléka a změklé máslo a vypracujeme těsto, do kterého podle potřeby přidáme mléko (je-li příliš tuhé) nebo mouku (je-li příliš řídké).

Připravené těsto rozválíme na důkladně pomoučeném válu na plát velký jako plech a silný asi 1 cm. Těsto přeneseme na plech vyložený papírem na pečení, potřeme ho zbylým mlékem a propícháme vidličkou.

Plech s těstem vložíme do trouby vyhřáté na 190 °C a pečeme 30 - 40 minut. Před podáváním trešeník nakrájíme.

Poznámka k receptu

Trešeník podávejte k zelňačce nebo jako samostatné jídlo s kyselým mlékem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...