Tortilly plněné bramborami a zeleninou

Seznam surovin

Na omáčku:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Brambory nakrájíme na plátky, vložíme je do vroucí osolené vody, krátce je povaříme, scedíme a necháme odkapat a vychladnout.

Avokáda podélně rozkrojíme až k pecce, kroutivým pohybem proti sobě oddělíme obě půlky a vyjmeme pecku. Dužninu vydlabeme lžící, vložíme do mixéru, osolíme, přidáme štávu z limetky a vše rozmixujeme na hladkou pastu, kterou můžeme ještě zjemnit jogurtem nebo smetanou.

Oloupané stroužky česneku a chilli papričku (můžeme ji předem zbavit semínek) nakrájíme na tenké plátky. Ve velké pánvi rozehřejeme olej a opečeme na něm plátky brambor. Přidáme plátky česnek a chilli papričku, očištěné a na kousky nakrájené papriky, oloupanou a na kolečka nakrájenou cibuli, fajitas koření, případně trochu soli a vše opatrně promícháme a opečeme, abychom brambory nepolámali.

Tortilly lehce opečeme na suché pánvi, aby změkly a daly se stočit. Rozdělíme na ně připravenou směs, posypeme ji koriandrem, tortilly stočíme, případně ještě spíchneme párátky, a podáváme společně s avokádovou omáčkou.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...