Smetanové kroupoto s houbami

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Kroupy nasypte do mísy, zalijte vodou a nechte máčet asi 4 hodiny. Poté je sceďte.
2. V hlubší pánvi rozehřejte polovinu másla spolu s kmínovým olejem a nechte zesklovatět nadrobno nasekanou cibuli.
3. Přisypte kroupy, vše podlijte vínem, promíchejte a nechte z vína vyvařit alkohol.
4. Zalijte kroupy vývarem, přidejte celou snítku tymiánu a prolisovaný česnek. Osolte, opepřete a vařte do změknutí (asi 45 min).
5. Na závěr vaření přilijte smetanu a vše svařte do zhoustnutí. Poté vyjměte tymián, odstavte a vmíchejte nastrouhaný sýr.
6. Houby nakrájejte na čtvrtiny a orestujte je na zbylém másle spolu s kmínem. Podlijte vínem, osolte je a opepřete.
7. Orestované houby podávejte na kroupotu.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...