Smažený celer s hermelínem

Seznam surovin

Na dresink:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Do kastrůlku nalijeme 0,5 l vody a přivedeme ji k varu. Celer oloupeme a nakrájíme na 8 plátků. Vložíme je do vařící se vody, osolíme a uvaříme tak, aby zůstal pevný. Odstavíme a necháme částečně zchladnout. Hermelíny překrojíme na poloviny a podle jejich průměru upravíme uvařený celer. Mezi dva plátky celeru vložíme vždy plátek hermelínu a vše obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance.

Rukolu propláchneme a necháme odkapat. Rajčata nakrájíme na plátky. Všechny ingredience na dresink smícháme v misce a podle chuti osolíme a opepříme.

Troubu rozehřejeme na 150°C. Celer usmažíme dozlatova na pánvi s rozpáleným olejem, vyjmeme, položíme na plech s pečicím papírem a dáme na 15 minut dopéct do trouby. Na talíře rozdělíme rukolu, plátky rajčat, dresink a nakonec celer.

Poznámka k receptu

Okraje hermelínu namočte ještě jednou do vajec a potom znovu obalte ve strouhance, aby sýr při smažení nevytékal.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...