Smažák z plechu

Seznam surovin

  • sýr 400 gramů (na strouhání - eidam, gouda)
  • strouhanka 190 gramů
  • máslo 100 gramů (rozpuštěné)
Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Plech nebo pekáček o rozměrech 25 x 25 cm vymažeme třetinou másla a vysypeme polovinou strouhanky ve vrstvě silné asi 0,5 cm. Povrch strouhanky dlaní ruky srovnáme a přitlačíme.

Sýr nastrouháme na hrubém struhadle, rozložíme ho na strouhanku, opět srovnáme povrch a dlaní ruky ho stlačíme. Sýr opět posypeme strouhankou, srovnáme povrch a dlaní stlačíme.

Nakonec vše pokropíme zbytkem másla, vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme asi 10 - 15 minut do krásné zlaté barvy. Upečený smažák nakrájíme na čtverce nebo obdélníky a ihned podáváme.

Hodnocení: 3,4/5

Hodnotilo: 5

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...