Samosy plněné kořeněnými bramborami

Seznam surovin

Na náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Mouku smícháme se solí, přidáme máslo (margarín) a mícháme, až se vytvoří hrudky. Přilijeme ledovou vodu a dále mícháme, dokud se těsto nespojí (pokud se tak nestane, přilijeme ještě trochu vody). Těsto rozdělíme na 16 dílů, zakulatíme je, přikryjeme fólií a uložíme hodinu v chladu.

Brambory nakrájíme na kostičky, vložíme je na malý okamžik do vroucí osolené vody, scedíme a necháme odkapat.

V hluboké pánvi rozpálíme olej, přidáme oloupanou a jemně nakrájenou cibuli a usmažíme ji dozlatova. Přidáme brambory, koření, čerstvý koriandr, nasekaný česnek, nakrájenou jarní cibulku a vymačkanou štávu z nastrouhaného zázvoru, osolíme, zalijeme trochou vody a krátce podusíme.

Jednotlivé kousky těsta rozválíme na pomoučeném válu na kulaté placky silné asi 2 mm, rozdělíme na ně náplň, okraje těsta potřeme vodou, placky přehneme napůl a okraje pevně zmáčkneme k sobě.

Naplněné placky rozložíme na vymazaný plech, potřeme je olejem a upečeme dozlatova při 180 °C (můžeme je i usmažit v oleji). Podáváme je ihned, doplněné různými čatní.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...