Překládané škvarkové pagáče

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Z droždí, vlažné smetany a trochy mouky připravte kvásek.

2. Smíchejte mouku, sůl, vejce, zbytek smetany a droždí a rukama dobře vypracujte tužší těsto. Nechte ho asi 30–45 minut v teple kynout.

3. Vykynuté těsto rozválejte na plát.

4. Polovinu plátu posypte vrstvou pomletých škvarků, přiklopte druhou půlkou a nechte 15 minut kynout. Pak plát opět rozválením roztáhněte, znovu jeho polovinu posypte pomletými škvarky a opět druhou půlkou přiklopte. Nechte 15 minut kynout.

5. Z takto připraveného plátu vykrájejte pagáče ve tvaru menších koleček (nebo oválků). Potřete je loutkem a posypte podle chuti sezamem, kmínem, solí či ořechy. Pečte při 200ºC asi 15 až 20 minut.

Hodnocení: 4,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 4

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...