Překládaná omeleta se žampiony

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a krátce je orestujeme dozlatova v pánvi na 30 g rozehřátého másla. Osolíme je, opepříme, přimícháme k nim nasekanou petrželku a dáme je stranou.

Do misky vyklepneme tři vejce osolíme je, opepříme a vyšleháme. Na pánvi rozehřejeme lžíci oleje a čtvrtinu zbylého másla a když začne máslo pěnit, nalijeme do pánve rozšlehaná vejce. Zaoblenou stranou vidličky začneme míchat omeletu ode dna a pánví neustále potřásáme. Po 20 vteřinách, když začnou vejce tuhnout, ale na povrchu jsou ještě řídká, přestaneme vejce míchat, ale pánví dále potřásáme. Pak vejce posypeme čtvrtinou připravených žampionů a vidličkou přehneme jeden okraj omelety do středu. Pánev nahneme v úhlu 45° a rukou bouchneme do držadla pánve blíž k pánvi. Druhá strana omelety tak nadskočí a přehne se přes střed omelety. Pomocí vidličky pak omeletu zabalíme, vyklopíme na talíř a ihned podáváme.

Ze zbylých surovin pak stejným způsobem připravíme zbylé tři omelety.

Poznámka k receptu

Nikdy nepřipravujte více omelet najednou, protože každá omeleta vyžaduje vaši pozornost, pokud má vypadat i chutnat skvěle.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...