Pohanka s hummusem a pečenou mrkví

Seznam surovin

Hummus:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Troubu předehřejte na 200 °C a plech vyložte pečicím papírem. Mrkev dobře omyjte a očistěte kartáčkem (neloupejte). Mladou mrkev podélně rozkrojte, pokud máte jen „starou“ skladovanou, nakrájejte ji šikmo asi na 2 cm velké špalíčky. Mrkev na plechu potřete olivovým olejem smíchaným s javorovým sirupem a osolte. Vložte do trouby a pečte asi 15 minut, dokud povrch mírně nezkaramelizuje.

2. Připravte hummus. Cizrnu, tahini, olivový olej, římský kmín, ½ lžičky soli, česnek a 125 ml ná- levu z konzervy či vody mixujte tak dlouho, dokud není směs hladká. Před podáváním ji můžete posypat oblíbeným kořením (například mletým římským kmínem nebo uzenou paprikou) a zalít olivovým olejem.

3. Pohanku dobře propláchněte ve studené vodě, dejte do hrnce, zalijte 500 ml zeleninového vývaru a přiveďte k varu. Vařte asi 15 minut, dokud není pohanka měkká a nevstřebá všechen vývar. Neměli byste ji ale rozvařit, musí zůstat na skus. Podle potřeby přilijte trochu vody nebo vývaru.

4. Cibuli nakrájejte nadrobno a opékejte na rozpáleném oleji asi 10 minut, dokud není měkká. Poté ji i s olejem vmíchejte do uvařené pohanky. Na talíře nandejte pohanku, na ni hummus, pak několik kousků mrkve a jídlo posypte čerstvými klíčky.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...