Pečené vdolky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Do mísy nasypejte prosetou mouku a sůl a přilijte vlažné mléko. Přidejte cukr a droždí a nechejte asi 15 minut, aby vzešel kvásek. Pak do mísy přidejte žloutky, citronovou kůru, rozehřáté vlažné máslo a vypracujte těsto. Zakryjte ho utěrkou a nechejte na teplém místě nakynout.

Z nakynutého těsta vytvarujte válec, a ten nakrájejte na stejně velké kousky. Každý kousek zakulaťte a seshora trochu zploštěte. Vdolky rozložte na plech vyložený pečicím papírem (dodržujte dostatečné rozestupy, aby se vám vdolky nespekly). Zakryjte utěrkou a nechejte ještě asi 20 minut kynout. Pak vdolky potřete rozpuštěným máslem, vložte je do trouby předehřáté na 175 °C a pečte asi 15 minut, dokud nejsou krásně zlaté.

Povidla do náplně můžete promíchat se lžící rumu a skořicí. Zchladlé vdolky potřete povidly a ozdobte zakysanou smetanou, šlehačkou nebo nastrouhaným tvarohem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...