Nádivka s mandlemi a petrželkou

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Housky nakrájíme na kostičky a nasypeme do mísy. Smetanu lehce osolíme, opepříme, rozmícháme v ní žloutky a rozpuštěné máslo, nalijeme ji na houskové kostičky a necháme nasáknout.

Nasáklé kostičky jemně promícháme a přidáme k nim nastrouhané mandle a nakrájenou petrželku. Nakonec do směsi zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků.

Směs naplníme do máslem vymazané formy, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 50 minut dozlatova.

Poznámka k receptu

Využijte do nádivky i jiné jarní bylinky. Například řeřichu, případně popenec.

Hodnocení: 3,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 3

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...