Lilková caponata

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Lilek nakrájejte na drobné kostičky a dejte do většího síta. Osolte, promí­ chejte a nechte 20 minut stát, aby se vypotil. Nakrájejte papriku na malé kostky, cibuli na tenké měsíčky, rajčata na kousky, celer na plátky. Setřete tekutinu, kterou lilky pustily.

2. V hrnci rozpalte část oleje a 15 minut na něm opékejte lilek, aby zezlátl. Pak ho z hrnce vyjměte, přilijte olej, pokud je třeba, a orestujte cibuli, papriku a celer. Po chvíli přidejte rajčata a do hrnce vraťte lilek. Nakonec vmíchejte kapary, osolte, opepřete a přilijte víno. Přiklopte hrnec a duste asi 30 minut, dokud zelenina nezměkne a rajčata se částečně nerozvaří. Občas promíchejte, a je-li třeba, podlijte dalším vínem nebo vodou.

3. Než se zelenina dodělá, na pánvi nasucho opečte piniová semínka a natrhejte bazalku. Obojí vmíchejte do caponaty, zakápněte olivovým olejem a podávejte s domácími tortillami. Chutná dobře horká, vlahá i za studena, když se den dva rozleží.

Recept na domácí tortilly najdete zde: https://www.igurmet.cz/recepty/slane/domaci-tortilla-6851/

Poznámka k receptu

I když zbožňujeme tuhle italskou verzi caponaty, v sezoně ji rádi vylepšíme tím, co zrovna najdeme na zahradě. Udělejte to stejně a experimentujte s bylinkami. Nebo přidejte pár cuket či drobných patizonů.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...