Koprovka

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Do misky vhodné do vodní lázně nalijte mléko, přidejte máslo a mouku rozmíchanou ve vodě. Mísu dejte na hrnec s vroucí vodou a obsah šlehejte ode dna tak dlouho, dokud omáčka nezhoustne. Pak ji 15 minut povařte, nezapomeňte míchat, omáčka se sice na vodní lázni nepřipálí, ale mohl by se udělat škraloup. Osolte ji a oslaďte podle chuti.

2. Po odstavení z vodní lázně nechte omáčku trochu zchladnout a dochuťte ji octem. Nakonec vmíchejte nasekaný kopr. Podávejte s vařenými bramborami (u nových můžete klidně nechat slupku) a vejci natvrdo.

Poznámka k receptu

Tohle je jednoduchá prázdninová verze koprovky - žádné vývary, ale omáčka na bázi bešamelu, kterou buď milujete, nebo nenávidíte. Dejte jí ale šanci, protože s novými bramborami a vejcem natvrdo je prostě nejlepší.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...