Knedlíčky v medovém zelí

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Bramborové těsto rozdělíme na malé kousky a utvoříme z nich v dlaních malé knedlíčky. Vložíme je do hrnce s vroucí osolenou vodou, opatrně promícháme a vaříme asi 8 minut. Vyjmeme je děrovanou naběračkou, necháme odkapat a trochu oschnout.

Ve velkém kastrolu rozehřejeme olej a opečeme na něm dozlatova drobně nakrájenou cibuli. Přidáme překrájené sterilované zelí a za občasného promíchání dusíme pod pokličkou doměkka (podle potřeby zelí podlijeme trochou nálevu ze sklenice). Zelí okmínujeme, dochutíme solí, případně i trochou octa a osladíme medem. Na závěr vmícháme nahrubo nasekané vlašské ořechy.

Do zelí vmícháme uvařené knedlíčky, necháme je prohřát a podáváme.

Recept na bramborové těsto na knedlíky najdete zde.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...