Kapustové závitky plněné čerstvým sýrem a dýnÍ

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Listy kapusty opláchněte. Ve velkém hrnci zahřejte vodu se solí a špetkou jedlé sody. Vložte listy a povařte asi 5 minut, až změknou. Nechte okapat a vykrojte tvrdé stonky.

2. Dýni nakrájejte na kusy a rozložte na plech. Pokapejte 1 lžící oleje a osolte. Pečte v troubě při 210 °c asi 10–15 minut. Z upečené dýně lžící sloupněte slupku a dýni nakrájejte na drobné kostičky. V míse je promíchejte s čerstvým sýrem, vejcem a rozdrobeným toastovým chlebem. Dochuťte solí a pepřem.

3. Dýňovou náplň rozdělte na kapustové listy. nejdřív přehněte dva protilehlé konce přes náplň a pak list stočte do závitku. Svažte kuchyňským provázkem. V kastrolu zahřejte olej, vsypte nadrobno nakrájenou cibuli a nechte ji změknout. Pak přidejte podrcený stroužek česneku a protlak. Krátce orestujte a vložte závitky. Podlijte horkou vodou, přiklopte a duste asi 20 minut. Osolte a opepřete.

Poznámka k receptu

Jídlo, které si oblíbí i zapřisáhlý nepřítel kapusty. Pokud dáváte přednost pikantnější chuti, přidejte do dýňové náplně i lžičku zázvoru nebo kajenského pepře.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...