Houbovec

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Houby zalijeme studenou vodou, necháme 20 minut nabobtnat, pak je ve vodě 15 minut povaříme a vodu slijeme. Vychladlé houby nakrájíme na menší kousky.

Najemno nakrájenou cibuli orestujeme na dvou třetinách rozpáleného sádla dorůžova, přidáme houby, chvíli podusíme a necháme vychladnout. Rohlíky nakrájíme na kostičky, zvlhčíme je mlékem a rozmělníme.

V misce promícháme vejce, utřený oloupaný česnek, majoránku, sůl, pepř a houbovou směs a po částech vmícháme krupici. Těsto nalijeme do zapékací misky vymazané zbylým sádlem a vysypané strouhankou a pečeme v troubě vyhřáté na 180°C 40 minut.

Poznámka k receptu

Vmícháte-li do těsta zvlášť žloutky a zvlášť bílky ušlehané dotuha, bude houbovec krásně nadýchaný. Stejnou službu jako bílkový sníh udělá i prášek do pečiva vmíchaný společně s krupicí do těsta.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...