Houbové řízky s pohankovou kaší

Seznam surovin

Kaše:

Houbové řízky:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Kaše: Pohanku na cedníku důkladně propláchněte pod tekoucí vodou, případně ještě prolijte vroucí vodou (nejste-li si jisti čerstvostí pohanky). Mléko uveďte do varu, osolte ho, vsypte do něj pohanku, promíchejte, odstavte a nechte na teplém místě (tradičně pod peřinou) dojít, až pohanka vsákne všechnu tekutinu a zvláční.

2. Houbové řízky: Pokrájené houby asi 10 minut povařte, pak je sceďte. V míse k nim přidejte vymačkaný chléb, cibuli a vejce a mouku, promíchejte a směs osolte a opepřete. Vytvarujte z ní placičky, obalte je ve strouhance promíchané s petrželkou a dozlatova osmažte na rozehřátém oleji. Podávejte s pohankou, omaštěnou máslem.

Poznámka k receptu

Pohanka, obilnina s výraznou oříškovou chutí, je v Rusku nesmírně oblíbená. Je totiž nejen chutná, ale také velmi zdravá.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...