Houbová omáčka z kyselých hub

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Oloupanou cibuli nakrájíme najemno a osmahneme ji dorůžova na rozehřátém másle. Zasypeme ji moukou, za stálého míchání krátce osmažíme, zalijeme mlékem, přidáme kostku vývaru a koření a vaříme za stálého míchání 15 minut (pozor, omáčka se připaluje).

Pak omáčku přecedíme, přidáme do ní nakládané houby i s nálevem a povaříme 10 minut. Do omáčky vmícháme smetanu, opět krátce povaříme a na závěr ji dochutíme solí a trochou octa.

Podáváme s houskovými knedlíky nebo houbovou nádivkou.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...

Přečtěte si jinde